Norge rundt

Geiranger

Hurtigrutens MS Lofoten siler til Geiranger, i sommerhalvåret, og kun på nordgående rute. MS Lofoten er bygd i 1964, og er det eldste skipet rederiet har i sin flåte. Prisene på Hurtigruta varierer stort mellom de ulike skipene. MS Lofoten er den siste i sitt slag (også på pris). Det er planlagt å erstatte MS Lofoten med et nytt skip i løpet av 2020.

Geiranger kirke
Geiranger Waterfall

Vann, stryk, fjell og fossefall kan sees over alt i Stranda kommune. Flere steder er det anlagt turistvennlige stier i tilknytting til spektakulære syn. Utstyrt med tripod og noen ulike filtre brukte jeg mye tid ved vann i ulike settinger. På bildene over er det brukt ND filter. På bildet under er det brukt ND og Polafilter.

Waterfall and filters.

Hellesylt

Hellesylt er i likhet med Geiranger en del av Stranda kommune, i Møre og Romsdal. Ålesund er nærmeste by. Hellesylt ligger en times båttur fra Geiranger, hvor fergene går hyppig i høysesongen.

Utsikt fra Hellesylt Hostell
Hellesylt
Småhus finnes over alt i området.
Moderne helleristning i Geirangerfjorden
Geirangerfjorden

Reiset fra Hellesylt til Geiranger går med rutebåt. En guidet båttur på en drøy time. T.h. i bildet ser man det kjente fossefallet Friaren. I.f.l sagnet ville han gifte seg med fossefallet på andre siden av fjorden, Seven Sister Waterfall. Deprimert av avslaget begynte han å drikke. Man skal visstnok kunne se konturene av en flaske under vannflaten. Jeg må innrømme at jeg aldri så den påståtte flasken, men opplevelsen av de mektige fjellene med de vakre fossefallene, og et landskap som endrer seg konstant ut i fra lys og vær.

Ørnesvingen

Turen fra Geiranger går med rutebuss 220. Første etappe er opp Ørnesvingen, hvor det er innlagt fotostopp på utsiktstampen på toppen.

Toppen av Norge.
Trollstigen

På toppen av Trollvegen åpner det seg et spektakulært landskap. På toppen er det etablert utkikksposter, og trygge gangstier mellom dem. Flere steder ser man opp til 1800m rett ned. Trollveggen har vært populært blant basehoppere. P.g.a. mange skader, og krevende redningsaksjoner ble de nedlagt forbud mot basehopp på 80 tallet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.